lauantai 8. maaliskuuta 2014

Suolaista ja makeaa lomaa

Tällä viikolla on vietetty hiihtolomaa. Lumet ovat sulaneet jo lähes kokonaan pois, enkä edes omista suksia. Monta vuotta olen kyllä harkinnut kyseisten hiihtimien ostamista, mutta vielä ei ole hiihtokärpänen puraissut tarpeeksi kovaa.
Ja mitä minä suksilla kun ei ole enää hiihtokelejäkään?  Kesää odotellessa..

Loma on siis sujunut aivan muissa merkeissä. Jopa lähes liikkumattomissa.
Kyykkyjä ja vatsalihaksia olen tehnyt tunnollisesti päivittäin, sekä käynyt joitain kertoja lenkillä. Mutta kuntosalilla tai jumpissa en kertaakaan..! Tämä on ollut minulle melko ahdistavaa, kärsin ihan vierotusoireista.Ugh! Mutta välillä on hyvä vähän höllätä.

Ensi viikosta lähtien pääsen kuitenkin hikoilemaan paremmin myös kotioloissa. Ihana pinkki gymstickini saapui kotiin maanantaina ja crosstrainer heti perässä! :D Nämä herkut tilasin siis Hobby Hallista.



Täytyihän tätä hieman testata ;)

 Kävimme miehekkeen kanssa eilen myös Tampereella pyörähtämässä. Sieltä tarttui mukaan jotain suolaista ja makeaa. En muista luinko ruususuolasta ensimmäisen kerran ajatuksen kanssa Fit -lehdestä vai Too big to be me -blogista, mutta kuitenkin heräsin tähän asiaan nyt.




" Himalajan Kristallisuola eli Ruususuola louhitaan Himalajan juurelta. Suola on muodostunut kauan aikaa sitten ns. alkumerestä ja jäänyt turvaan mannerlaattojen puristukseen. Noihin aikoihin meriin ei ollut vuotanut yhtään öljylastia, ei laskeutunut hiukkastakaan tehtaiden saastepilvistä, eikä yksikään teollisuuslaitos tai jätevedenpuhdistamo ollut laskenut jätevesiään meriin, joista osa on nykyään jo lähes uimakelvottomia - ja joista tehdään myös kuivattamalla merisuolaa. Himalajan vuorten kätköissä puhtaana tallessa ja turvassa säilynyt suola, jota aikoinaan vain kuninkailla oli lupa ja varaa käyttää, on nyt vaihtoehtona kaikkien saatavilla.

Kristallisuolaa louhitaan kaivoksista käsin ja sieltä valitaan vain parhaat ja puhtaimmat lohkareet. Suola pestään puhtaalla vedellä, kuivataan auringossa ja jauhetaan haluttuun karkeusasteeseen tarkasti valvotuissa olosuhteissa, ruostumattomasta erikoisteräksestä valmistetuissa myllyissä. Jokainen erä tutkitaan eurooppalaisessa elintarvikelaboratoriossa - näin varmistetaan että suola täyttää tiukat elintarvikemääräykset (ks. EU:n elintarvikehyväksyntä), eikä sisällä mitään elimistölle haitallisia aineita.
 Himalajan ruususuolaa tuotetaan reilun kaupan periaatteiden mukaisesti. Lapsityövoimaa ei käytetä, työskentelyolosuhteet ovat asialliset, palkka on 20% paikallista keskiarvoa korkeampi ja työntekijöillä on ilmainen työterveyshuolto. Virallista luomu- tai reilukauppa -arvonimeä ei kristallisuola (tai mikään muukaan suola) voi saada, koska sitä ei varsinaisesti viljellä tai kasvateta - vaikka puhtautensa ja tuotantoperiaatteiden puolesta se nämä kaikki kriteerit hyvin täyttääkin. "

Jos ja kun on mahdollisuus käyttää terveydenkin kannalta hieman parempaa (=lisäaineetonta, käsittelemätöntä ja mineraalipitoista) suolaa, niin miksi ei?

Itselläni on myös taipumusta turvotukseen, joten tämä vuorisuola on parempi vaihtoehto myös siksi.

Suosittelen lämpimästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti