sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Mie todellakin romahan

Tämä viikko on todellakin ollut täynnä pieniä romahduksia, mutta onneksi myös pieniä onnistumisen hetkiäkin löytyi.

Treenien puolesta viikko on näyttänyt tältä:

Ma: 45 min. BODYCOMBAT
Ti: 1,5h kuntosali
Ke: 1h kuntosali
To: LEPO
Pe: 1h CROSSTRAINER + 30 min. kuntosali
La: 45 min. LADY FIT (kahvakuula)
Su: 45 min. lenkki + 30 min. VATSA-SELKÄ + 60 min. BODYBALANCE (kaksi viimeksi mainittua ovat vasta illalla)

Lisäksi päätin osallistua näihin haasteisiin. Kestääköhän innostus koko kuukauden?




Ruokavalioon olen saanut lisätty Arlan proteiinirahkan. Tiedän että olisi olemassa myös terveellisempiä, puhtaampia ja kevyempiäkin vaihtoehtoja, mutta olen enemmän kuin tyytyväinen siihen että olen oppinut syömään tätä! :) Ensimmäisen purkillisen syömiseen kului yli puoli tuntia, mutta nyt rahka uppoaa kuin vettä vaan. Ja vedestä puheen ollen, sitä tulee juotua  kolmisen litraa päivässä.




Joten missä vika?? Tällä hetkellä olen enemmän kuin hieman turhautunut. Olen jo kaksi kuukautta treenannut ahkerasti (ainakin entiseen verrattuna) ja tarkkaillut syömisiäni. Viime aikoina olen nipistänyt päivittäiset kalorit siihen 1500kcal, ja sen alle en tällä liikuntamäärällä aio mennä.
Mutta paino ei vain putoa! Samaan aikaan kumppanini paino laskee pelkästään sillä, että hän käy kolmesti viikossa kuntosalilla sekä harrastaa frisbeegolffia. Ja syö todellakin mitä haluaa! Kateellisena seuraan vierestä kuinka toinen syö suuria määriä ruokaa, leipää ja herkkuja. Esim. paketillinen KINDER MAXI -suklaapatukoita katosi hetkessä parempiin suihin....

Maistuis varmaan mullekin...

Ei todellakaan mene tasan ne kuuluisat nallekarkit.
Mutta ei  tässä auta luovuttaa. 

Pinnaa on kiristänyt myös verensokerit, jotka menevät ajoittain liian matalalle ja liihottavat usein myös liian korkealla.  Rankalla liikunnalla on hetkellisesti verensokeria nostava vaikutus, koska adrenaliinin ja stressihormonien eritys lisääntyy. Omalla kohdallani verensokeri on pahimmillaan noussut yli 30 mml/l, ja parin tunnin kuluttua laskenut alle 4mml/l.

 
Nuhjuinen mittarini

Hypogykemiat ( = matalat verensokerit ) pakottavat syömään vaikkei olisi edes nälkä, ja pilaavat näin ollen myös päivän ateriarytmin. Terveellä ihmisellä verensokeri ei pääse laskemaan normaaliolosuhteissa vaarallisen matalalle, mutta 1. tyypin diabeetikko voi vaipua insuliinishokkiin.
Aiheesta voi lukea lisää esim. täältä.

Mutta ei se yhteiskunta pyöri sillä tavalla, että me kaikki vaan oltaisiin terveitä ja hoikkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti